U bevindt zich in
Copyright Auteursrecht
Dwarsligger
HoofdstukkenMenu terug Pagina's startCreative Commons NederlandVerschillende CC LicentiesCopyright in TabelWet WhO volgens Open OverheidWet WhO volgens VNG
Verschillende CC Licenties

De licenties
Naamsvermelding
CC BY

Deze licentie staat anderen toe om het werk te kopiëren, distribueren, vertonen, op te voeren en om afgeleide werken te maken, zelfs voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend wanneer jij vermeld wordt als maker.
Dit is de meest vrije licentie.
Aangeraden voor de maximale verspreiding en gebruik van gelicenseerd materiaal.
Bekijk het licentieoverzicht | Bekijk de volledige licentietekst

Naamsvermelding-GelijkDelen
CC BY-SA

Deze licentie staat anderen toe om het werk te kopiëren, distribueren, vertonen, op te voeren, om afgeleid materiaal te maken en te gebruiken voor commerciële doeleinden – maar uitsluitend als jij vermeld wordt als maker en afgeleide werken onder identieke voorwaarden worden verspreid.
Deze licentie wordt vaak vergeleken met de ‘copyleft’ vrije en open source software licenties.
Alle nieuwe werken gebaseerd op jouw werken hebben dezelfde voorwaarden, dus alle afgeleide werken mogen ook voor commerciële doeleinden gebruikt worden.
Deze licentie wordt gebruikt door Wikipedia en is aangeraden voor alle materialen die voordeel hebben bij integratie binnen Wikipedia of soortgelijke projecten.
Bekijk het licentieoverzicht | Bekijk de volledige licentietekst

Naamsvermelding-GeenAfgeleideWerken
CC BY-ND

Deze licentie staat anderen toe het werk in zijn geheel te distribueren, zowel commercieel als niet commercieel, zolang het ongewijzigd is en de naamsvermelding regels worden toegepast.
Bekijk het licentieoverzicht | Bekijk de volledige licentietekst

Naamsvermelding-NietCommercieel
CC BY-NC

Deze licentie staat anderen toe het werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en om afgeleid materiaal te maken dat op jouw werk gebaseerd is, zolang dit geen commerciële doeleinden heeft en uitsluitend als jij wordt vermeld als maker.
Afgeleide werken hoeven niet onder identieke voorwaarden te worden verspreid.
Bekijk het licentieoverzicht | Bekijk de volledige licentietekst

Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen
CC BY-NC-SA

Deze licentie laat anderen toe het werk te kopiëren, distribueren, vertonen, op te voeren, en om afgeleid materiaal te maken, zolang jij vermeld wordt als maker van het werk, het werk niet commercieel gebruikt wordt en afgeleide werken onder identieke voorwaarden worden verspreid.
Bekijk het licentieoverzicht | Bekijk de volledige licentietekst

Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken
CC BY-NC-ND

Deze licentie is de meest restrictieve van onze zes hoofdlicenties, deze staat anderen alleen toe om jouw werken te downloaden en delen met anderen, zolang ze het werk intact laten en niet commercieel gebruiken.
Bekijk het licentieoverzicht | Bekijk de volledige licentietekst

Wij hebben ook tools beschikbaar die markeren in de ruimte ‘geen rechten voorbehouden’ van het publieke domein (Engels).
Onze CC0-tool (Engels) laat de rechthebbende afzien van alle auteursrechten en naburige rechten op een werk en plaatst daarmee het werk in het publieke domein.
Met onze Public Domain Mark (Engels) kan iedere internetgebruiker een werk markeren als een werk in het publieke domein.


Bron: Creative Commons Licenses op 20 november 2018.
Valid HTML 5.0 Valid CSS
login
Een link is een pagina,
een link is een hoofdstuk,
een link is in een externe website,
een link is een download.
© Dwarsligger.org, overname met bronvermelding toegestaan,
tenzij anders aangegeven.
Ron's CMS versie 190203a
Samengesteld in
Inhoud grootte
Aangemaakt op
Aangepast    op
0.048 sec.
11973 bytes
20 nov 2018
15 dec 2018