U bevindt zich in
GDI Wet Digitale Overheid
Dwarsligger
Menu terugstartDigitale DienstverleningDigitale OverheidGDI Artikel 2GDI volgens WikipediaGenerieke Digitale Infrastructuur (GDI)Opmerkingen VNG 29-03-2017Opmerkingen VNG 31-08-2017Voorstel naar Raad van StateWet Digitale Overheid-1Wet Digitale Overheid-2Wet Generieke Digitale InfrastructuurWetgeving GDIWetsvoorstelWetsvoorstel (pdf)

Wet Generieke Digitale Infrastructuur

Wet Generieke Digitale Infrastructuur
Doel: In de Wet GDI wordt de generieke digitale infrastructuur vastgelegd die essentieel is voor de digitale dienstverlening van de overheid.
In de eerste tranche wordt het gebruik van standaarden en OpenStandaarden geregeld en wordt het gebruik van elektronische authenticatiemiddelen door publieke organisaties verplicht gesteld.
Burgers en bedrijven moeten zich op een hoog betrouwbaarheidsniveau kunnen identificeren in hun digitaal contact met de overheid.
Het is de bedoeling dat burgers en bedrijven vanaf 2019 zaken kunnen doen met de overheid en in de zorg met een inlogmethode naar keuze.
Nu kunt u inloggen met DigiD.
Straks kunnen mensen kiezen uit andere inlogmethoden.
Denk aan inloggen via uw bank (www.idin.nl) of met Idensys (www.idensys.nl).

DigiD wordt verbeterd.
DigiD gaat in 2017 de identiteit van gebruikers extra goed controleren.
Dit kan door eenmalig de chip van een identiteitsbewijs uit te lezen. In 2018 komen er rijbewijzen en identiteitsbewijzen met een nieuwe chip.
Meer informatie over de nieuwe manieren van inloggen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Relatie met Digitaal 2017: Bij een toename van het digitaal verkeer als gevolg van Digitaal 2017 dient de veiligheid en interoperabiliteit wettelijk geborgd en beter beveiligd te worden.
Om verder alle zaken met de overheid digitaal te kunnen afhandelen zijn authenticatiemiddelen nodig met een hoog betrouwbaarheidsniveau, waarmee burgers en bedrijven zich digitaal kunnen identificeren en ook digitaal geautoriseerd kunnen worden, bijvoorbeeld als gemachtigde.

Bron: Digitale Overheid op 10 januari 2018.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 6290 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.037 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:56:58.