U bevindt zich in
Hacken
DWARSLIGGER
HoofdstukkenHoger Menu Pagina's start AIVD: Informatiebeveiliging AIVD: Omgang Kwetsbaarheden AIVD: Onbekende Kwetsbaarheden Is Hacken Strafbaar Volgens AIVD Volgens Politie Volgens Wikipedia BestandenBeleid Kwetsbaarheden.pdf infographic-cybercrimes-hacken.pdf
Index

Op het gebied van ICT zijn er een aantal misvattingen en onduidelijkheden, vooral voor leken zijn er een hoop dingen verwarrend.
Op deze website wil ik proberen, om een aantal begrippen te verduidelijken en uit te leggen, waardoor de verwarring (hopelijk) minder wordt.
er Ook zijn er een aantal dingen aan regels, wetten, voorschriften en afspraken gebonden, ook hier wil ik proberen enige duidelijkheid te verschaffen.

Hacken is niet per definitie strafbaar, op uw eigen computer mag u b.v. alle software hacken, maar u mag de hacks meestal niet doorgeven.
Het binnendringen op de computer(s) van anderen, zonder toestemming, is stafbaar, maar controleren of e.e.a. op slot zit mag wel.
Vergelijk het met een auto, u mag altijd kijken, of een auto op slot zit, maar een deur openen mag niet zonder toestemming van de eigenaar.

In dit hoofdstuk treft u een aantal definities en meningen aan, die als informatief bedoeld zijn.
De pagina's over de AIVD laten zien, dat deze meer mag dan de burger, maar wel toestemming van een hoger iemand nodig heeft.
Valid HTML 5.0 Valid CSS
Een link is een pagina,
een link is een hoofdstuk,
een link is in een externe website,
een link is een download.
© Dwarsligger.org, overname met bronvermelding toegestaan,
tenzij anders aangegeven.
Ron's CMS versie 200409b
Samengesteld in
Inhoud grootte
Aangemaakt op
Aangepast    op
37139 µsec.
5875 bytes
30 jun 2020
30 jun 2020