U bevindt zich in
Onze Standpunten
Dwarsligger
Menu terugstartEnquete Van Ons De Nederlandse TaalEPDGeen Elektrische AutoKoppelverkoop PCMS en OpenstandaardenNet-PolitiekOnze StandpuntenPrive GegevensSimpel HackenTransparantie

EPD

Op dit moment staat de EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) weer/nog ik de belangstelling.

Het argument, dat gebruikt wordt om deel te nemen en toestemming te geven is, dat het ziekenhuis in geval van nood makkelijk aan Uw gegevens kan komen.
Dit zou op een veilige manier gebeuren, want de overheid controleert dit.
De overheid heeft op automatiserings-gebied geen beste naam, steeds worden er weer lekken en blunders ontdekt, omdat de overheid te veel uitbesteedt, waarbij de dienstverleners niet of te weinig samenwerken, terwijl de overheid zelf hierdoor de kennis en ervaring nooit zal krijgen.
Wanneer we toestemming moeten geven, om opgenomen te worden in het EPD, dan zal eerst de verantwoordelijkheid, in geval van een lek, duidelijk moeten zijn.
Een lek kan een individu een hoop geld kosten, wanneer gegevens bij een verzekeringsmaatschappij terecht komen en de premie om medische redenen verhoogd wordt, of een polis geweigerd wordt.
In het ergste geval zou een schadevergoeding ook een naamsverandering, verhuizing en arbeids-verandering kunnen inhouden, dus eigenlijk een compleet nieuwe identiteit.
Zonder meer lijkt mij, dat de beheerder van het EPD verantwoordelijk gesteld moet (kunnen) worden, voor alle schade, dus de directe schade, de indirecte schade en de vervolg schade.
Verder dient de privacy ook gewaarborgd te worden, al heeft U niets te verbergen, U doet toch ook vaak de gordijnen dicht voor Uw privacy.
Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens), de instantie die de privacy van de burgers moet beschermen in opdracht van de overheid, heeft ook alleen goedkeuring gegeven aan het doorstarten van het EPD, omdat het nu geen overheid is die het doet, en de burgers zelf toestemming moeten geven.
De verantwoordelijkheid voor het veiligstellen van de gegevens is niet geregeld.
Bron: CBP web Autoriteit Persoonsgegevens)

De overheid is niet gediend met Uw privacy, dagelijks wordt er 8400 keer de CIOT database geraadpleegd, met ons internet en telefoon verkeer, zonder dat een rechter, of een officier van justitie, daar toestemming voor heeft gegeven.
bron: WebWereld

In de zaak Vaatstra is er beloofd, dat de DNA gegevens van alle onschuldigen binnen een week (5 werkdagen) vernietigd zouden worden.
Echter blijkt, dat wel de monsters die afgenomen zijn vernietigd zijn, maar dat de uitslagen en DNA profielen, nog steeds opgeslagen liggen.
Zouden deze gegevens in handen komen van een verzekeringsmaatschappij, dan kunnen mensen geweigerd worden voor een aanvullende ziektekosten verzekering, een reisverzekering e.d.
Ook in dit geval is het niet goed geregeld, hoe het zit met eventuele schade.
Dankzij het Diginotar debacle in 2011, weten we dat zelfs DigiD, het systeem van de overheid, niet veilig was.
Wanneer een instantie niet kan garanderen dat alles veilig is, dan moeten ze ervoor zorgen, dat de servers niet via een openbaar medium als internet, toegankelijk zijn.
Zijn de gegevens wel via internet te raadplegen, dan is (volgens ons) de beheerder volledig aansprakelijk voor alle directe schade, indirecte schade en vervolg schade.
Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 7434 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.043 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:56:59.