U bevindt zich in
OpenSource en Overheid
Dwarsligger
HoofdstukkenMenu terug Pagina's startDit is het moment voor OpenSourceOSenO maakt het mogelijkOpenSource en OverheidWat doet OSenO
OpenSource en Overheid

OS&O streeft ernaar de keuze voor open source software te vergemakkelijken.
De voordelen van open source software zijn talrijk. Zo talrijk, dat we ons moeten beperken. De belangrijkste voordelen voor de Nederlandse overheden zijn: De Nederlandse overheid is er het afgelopen decennium niet in geslaagd om open source te omarmen.
De wil is er vaak wel, maar de weg van de transitie blijkt bezaaid met problemen en de tegendruk vanuit traditionele, gesloten leveranciers was tot nu toe te groot.
OS&O is opgericht om die hindernissen zo snel mogelijk op te ruimen, om open source een eerlijke kans te geven en om een structurele cultuurverandering in de omgang met ICT vraagstukken te bereiken.

Hindernissen herkennen en opruimen
Hindernissen die als het meest problematisch zijn ervaren bij eerdere trajecten zijn: Deze en andere hindernissen kunnen worden opgeruimd.
Dit is de tijd, omdat open software beter presteert dan voorheen en de nadelen van gesloten software steeds nadrukkelijker aanwezig zijn, zoals onder meer is gebleken uit het verslag van de Commissie-Elias.
Daarom zal OS&O het voortouw nemen in het identificeren en opruimen van de hindernissen, zodat de Nederlandse burger in de toekomst kan rekenen op een efficiƫntere en betrouwbaarder dienstverlening van de Nederlandse overheid, voor minder geld.

Bron: OpenSource en Overheid op 24 december 2018.
Valid HTML 5.0 Valid CSS
login
Een link is een pagina,
een link is een hoofdstuk,
een link is in een externe website,
een link is een download.
© Dwarsligger.org, overname met bronvermelding toegestaan,
tenzij anders aangegeven.
Ron's CMS versie 190329a
Samengesteld in
Inhoud grootte
Aangemaakt op
Aangepast    op
0.056 sec.
7607 bytes
24 dec 2018
24 dec 2018