U bevindt zich in
OpenSource en Overheid
Dwarsligger
Menu terugstartKies voor OpenSourceMoment voor OpenSourceOSenO maakt het mogelijkWat doet OSenO

Kies voor OpenSource

OS&O streeft ernaar de keuze voor open source software te vergemakkelijken.
De voordelen van open source software zijn talrijk.
Zo talrijk, dat we ons moeten beperken. De belangrijkste voordelen voor de Nederlandse overheden zijn: De Nederlandse overheid is er het afgelopen decennium niet in geslaagd om open source te omarmen.
De wil is er vaak wel, maar de weg van de transitie blijkt bezaaid met problemen en de tegendruk vanuit traditionele, gesloten leveranciers was tot nu toe te groot.
OS&O is opgericht om die hindernissen zo snel mogelijk op te ruimen, om open source een eerlijke kans te geven en om een structurele cultuurverandering in de omgang met ICT vraagstukken te bereiken.

Hindernissen herkennen en opruimen
Hindernissen die als het meest problematisch zijn ervaren bij eerdere trajecten zijn: Deze en andere hindernissen kunnen worden opgeruimd.
Dit is de tijd, omdat open software beter presteert dan voorheen en de nadelen van gesloten software steeds nadrukkelijker aanwezig zijn, zoals onder meer is gebleken uit het verslag van de Commissie-Elias.
Daarom zal OS&O het voortouw nemen in het identificeren en opruimen van de hindernissen, zodat de Nederlandse burger in de toekomst kan rekenen op een effici├źntere en betrouwbaarder dienstverlening van de Nederlandse overheid, voor minder geld.

Bron: OpenSource en Overheid (OSenO / OS&O).nl op 15 november 2017.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
┬ę 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 6547 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.032 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:10.