U bevindt zich in
OpenStandaarden
Dwarsligger
HoofdstukkenMenu terug Pagina's startAanbieding Actieplan NOIVDefinitiesStandaarden InternationaalToegankelijkheidVerplicht gebruikVerplichte-BestandsformatenVolgens DA2020Volgens Digitale OverheidVolgens EAR OnlineVolgens ForumStandaardisatie1Volgens ForumStandaardisatie2Volgens Karin WintersVolgens LogiusVolgens NORAWaarom OpenStandaarden
Volgens Logius
Standaarden
Standaarden zijn afspraken vastgelegd in specificatiedocumenten.
Een koppelvlak (interface) of uitwisselingsformaat (bestand) van een ICT-systeem moet volledig conform het betreffende specificatiedocument zijn geïmplementeerd.
Alleen dan is vlekkeloze gegevensuitwisseling met andere systemen die de standaard ondersteunen mogelijk. Beheer van open standaarden
Binnen Logius facilliteert en professionaliseert het Centrum voor Standaarden de beheerprocessen van de open standaarden die bij Logius zijn ondergebracht.
U kunt contact opnemen met het Centrum voor Standaarden via cvs@logius.nl.
Logius is lid van het W3C
Het W3C is een internationale gemeenschap, gericht op het ontwikkelen van webstandaarden.
Het lidmaatschap van W3C geeft Logius de mogelijkheid om ontwikkelingen van dichtbij te volgen en een bijdrage te leveren aan deze internationale standaarden.
Logo W3C
Beheer- en ontwikkelmodel voor open standaarden
Logius beheert alle open standaarden die zijn opgenomen op de open standaarden lijst van het Forum Standaardisatie volgens het beheer- en ontwikkelmodel voor open standaarden (BOMOS).
BOMOS is een instrument dat helpt bij de inrichting van het beheer van open standaarden.
Met BOMOS worden organisaties ondersteund bij het structureel vormgeven van het beheer en ontwikkelingen van open standaarden.
Bron: Logius op 21 september 2018.
Valid HTML 5.0 Valid CSS
Een link is een pagina,
een link is een hoofdstuk,
een link is extern in een nieuwe tab,
een link is een download.
© Dwarsligger.org, overname met bronvermelding toegestaan,
tenzij anders aangegeven.
Ron's Mini Webber 181027x