U bevindt zich in
Overheid
Dwarsligger
Menu terugstartBureau ICT ToetsingDatalek BelastingdienstDatalek EdeDatalekken ZiekenhuizenDigitaal Bruggen SlaanGemeente Sites LekGen. Digitale InfrastructuurICT Besparing SimpelICT OpdrachtgeverschapInformatie Beveiliging DienstInternationale CyberstrategieOpen- bij OverheidOverheden maken werk van OpenOverheid UitgangspuntenOverheids WebsitesStaatscourant 08 nov 2008Stop met gebruik Windows XPUivoeringsagenda NOIVVoorschriften NORAVragen en antwoorden 32679-2Wat is VerplichtWebsite OverheidWebsystemen OverhedenWet- en RegelgevingWet Generieke Digitale Infrastructuur

Gen. Digitale Infrastructuur

De overheid schrijft:
De generieke digitale infrastructuur van de overheid (GDI) bestaat uit standaarden, producten en voorzieningen die gezamenlijk gebruikt worden door (alle) meerdere overheden, vele publieke organisaties en in een aantal gevallen ook door private partijen. De GDI bestaat uit herbruikbare digitale basisvoorzieningen, standaarden en producten die het overheden, publieke organisaties en private partijen mogelijk maken om hun primaire processen doelmatig in te richten en te blijven ontwikkelen.
De GDI is een dynamisch geheel welke de komende jaren gewijzigd kan worden door de ontwikkeling van nieuwe generieke voorzieningen en standaarden of door het uit productie nemen van al opgenomen voorzieningen.

Bron 1: DigitaleOverheid
Bron 2: DigiCommissaris

Doordat diverse overheden, van rijk tot gemeenten, en een aantal instellingen zoals b.v. voor het onderwijs, gezondheidszorg, of bedrijven die voor een overheid werken en informatie nodig hebben, hiervan gebruik kunnen en mogen maken, kan dit miljoenen schelen in de uitgaven en op de begrotingen.
In 2017 moet er veel (meer) digitaal kunnen gebeuren voor de burger dit is een mooie voorzet hiervan.
We moeten tenslotte voorkomen, dat iedere instantie het wiel gaat uitvinden, maar dat samenwerking niet gaat, omdat ieder wiel een andere band-maat heeft.
Door alles centraal te regelen en goede afspraken te maken, komt er éénheid en dus een grote besparing.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 7453 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.102 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:00.