U bevindt zich in
Overheid
Dwarsligger
Menu terugstartBureau ICT ToetsingDatalek BelastingdienstDatalek EdeDatalekken ZiekenhuizenDigitaal Bruggen SlaanGemeente Sites LekGen. Digitale InfrastructuurICT Besparing SimpelICT OpdrachtgeverschapInformatie Beveiliging DienstInternationale CyberstrategieOpen- bij OverheidOverheden maken werk van OpenOverheid UitgangspuntenOverheids WebsitesStaatscourant 08 nov 2008Stop met gebruik Windows XPUivoeringsagenda NOIVVoorschriften NORAVragen en antwoorden 32679-2Wat is VerplichtWebsite OverheidWebsystemen OverhedenWet- en RegelgevingWet Generieke Digitale Infrastructuur

ICT Opdrachtgeverschap

ICT wordt steeds belangrijker voor een dienstverlening aan inwoners en bedrijven.
Als gemeente maakt u gebruik van een grote hoeveelheid technische voorzieningen.
Denk aan applicaties, databases, apparatuur, pc’s, telefoons, tablets, beveiligingsvoorzieningen, interne en externe netwerken, verbindingen en aansluitingen op basisregistraties en andere externe voorzieningen.

Interne en externe voorzieningen
Een deel van de technische voorzieningen heeft u in huis en een deel is extern.
Veel zaken, zoals databases en software, zijn onzichtbaar.
Het externe deel van uw informatievoorziening is soms landelijk, regionaal en/of in een samenwerkingsverband geregeld of het staat ergens anders, zoals in de cloud.
Al deze technische voorzieningen zijn gebruikt u om informatie gemakkelijk, veilig en snel bij te houden en te gebruiken voor het voldoen aan wettelijke taken en een efficiënte en passende dienstverlening.

Opdrachtgeverschap
Voor de voorzieningen die worden ontwikkeld, in gebruik genomen en onderhouden worden contracten afgesloten met ICT-leveranciers.
U bent hiermee opdrachtgever richting veelal een groot aantal leveranciers.
Goed opdrachtgeverschap is van essentieel belang om de doelstellingen van uw gemeente te behalen en zo meer grip te krijgen en te houden op dienstverlening, bedrijfsvoering, beveiliging en kosten.

Digitale Agenda 2020
Vanwege dit belang ondersteunt KING u als gemeente bij het professionaliseren van het ICT-opdrachtgeverschap.
Dit is een onderdeel van het programma Digitale Agenda 2020.

Bron: King Gemeenten op 22 februari 2017.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 7445 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.069 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:00.