U bevindt zich in
Desktop Systemen
Dwarsligger
Menu terugstartBudgieCinnamonEnlightenmentGnomeKDELXDELXQtMatePantheonSugarXFCE

Budgie

Budgie Desktop is een desktopomgeving die werd opgericht in 2013.
Het is bedoeld om een ​​vertrouwde, moderne en functionele ervaring te bieden terwijl van de gebruiker geen kennis wordt verwacht.
Sinds de oprichting heeft het project veel verbeteringen en evoluties gekend, omdat we de ervaring voortdurend verbeteren om beter tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van onze gebruikers.

Geschiedenis

Budgie 2-7
Vóór versie 8 had de Budgie Desktop de zeer eenvoudige vereisten om een ​​eenvoudigere, moderne versie van de traditionele desktop te bieden.
Naarmate het meer grip kreeg, en dus gebruikers, evolueerden deze vereisten om te voldoen aan de behoeften van de vele, en niet slechts enkelen.
Als zodanig bestond het uit een kleine codebasis die veel gebruik maakte van bestaande oplossingen om de gewenste ervaring te bieden.
Naarmate deze behoeften zich ontwikkelden, werd duidelijk dat het niet werken op de lange, niet-configureerbare route op de lange termijn niet zou werken.

Budgie 8
Met deze release was het nu mogelijk om verschillende aspecten van de desktop te besturen via de applicatie "Budgie-instellingen", en om applets aan en uit het paneel toe te voegen en te verwijderen.
Dit was absoluut een stap in de goede richting, omdat gebruikers nu gemakkelijker hun bureaublad konden "bezitten".
Veel van deze nieuwe functies waren voorbeeldfuncties, zodat we feedback konden krijgen over de beste manier om deze toe te passen op de gebruikers.

Budgie 10
In Budgie 10 namen we alles wat we hadden geleerd van de Budgie 2-7 dagen, en de feedback en kennis van de Budgie 8-serie, om de preview-functies volledig te implementeren.
Om dit te doen, hebben we eerst een "clean room" -implementatie doorgevoerd, zodat oude fouten niet opnieuw in de codebase zouden verschijnen.
Als gevolg hiervan hebben we ondersteuning gekregen voor meerdere panelen, de mogelijkheid om meerdere instanties van een widget op een paneel te hebben en per widgetconfiguratie-instellingen.
Daarnaast hebben we een nieuwe previewfunctie geïntroduceerd: Raven.
Dit gebied met meldingen + zijbalk is ontworpen om de tekortkomingen van de vorige Budgie Settings-toepassing op te lossen en geeft krachtigere meldingen aan de gebruiker.

Waar we naartoe gaan

Alle ontwikkeling is incrementeel.
Toen Budgie in 2013 voor het eerst begon, had het heel erg eenvoudige doelen.
Het kan vrij gemakkelijk bovenop de GNOME 3.10-stack zitten en alle componenten gebruiken zonder probleem.
Onderweg zijn we gegroeid, hebben we nieuwe functies toegevoegd en de implementatie van de desktop verbeterd.

Terwijl Budgie oorspronkelijk begon met 'lichtgewicht' te zijn, was dit nooit echt van ontwerp: het was gewoon een gebrek aan functies!
Evenzo bestond de "minimalistische" look alleen vanwege een gebrek aan ontwerpinput, aangezien Budgie geen eigen thema had.
Een aantal jaar snel vooruitspoelen en Budgie is aanzienlijk complexer, met zeer aangepaste thema's, animaties, specifieke systeemcomponenten, en enkele voorbeeldfuncties zoals Raven die nog volledig moeten worden geïntegreerd.

We hebben geleerd wat we nodig hebben om de huidige doelen van een vertrouwde, mooie, functionele en moderne desktop te bereiken.
In de loop van de tijd hebben we een heel specifieke ervaring gedefinieerd en onze visie op Budgie wordt nog steeds niet gehaald door de huidige iteratie.
Als we uitkijken naar de toekomst, kijken we naar technologieën die die visie mogelijk maken.

Als gevolg hiervan wordt Budgie 11, de volgende grote release, gebouwd met Qt 5, C ++ en Wayland.
Met deze technologieën proberen we een verfijnde versie te bieden van de ervaring die je kent en waar je van houdt, maar met vloeiende, versnelde animaties, een prachtige gebruikersinterface en volledige integratie van Raven als een eersteklas component.

Toen we oorspronkelijk onze intentie bekendmaakten om Budgie te ontwikkelen door Qt te adopteren, hebben we expliciet een aantal technologieën genoemd die we in eerste instantie niet zouden gebruiken.
De bedoeling was om de discussie alleen op Budgie zelf te richten, en niet op aanvullende onderwerpen.
Dit heeft in feite geholpen - en het gesprek is vruchtbaar geweest.
Met dat gezegd, hebben we een groot aantal opties geëvalueerd en de moraal van het verhaal is: zeg nooit nooit.
In termen van technische details, zal de "skin" van de Budgie Desktop (dat wil zeggen de UI-laag zelf) worden geïmplementeerd met behulp van een mix van C ++ en QtQuick, terwijl alle "bedrijfslogica" van Budgie in C ++ zal zijn.
Hierdoor kunnen we profiteren van GPU-versnelling via een scènegrafiek voor een aanzienlijk rijkere gebruikerservaring, met elegantere animaties en interacties dan wat we momenteel hebben.

Bron: Budgie-Desktop.org op 1 januari 2018.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 9026 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.028 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:11.