U bevindt zich in
Desktop Systemen
Dwarsligger
Menu terugstartBudgieCinnamonEnlightenmentGnomeKDELXDELXQtMatePantheonSugarXFCE

LXQt

LXQt is een lichtgewicht Qt-desktopomgeving.
Het zal je niet in de weg zitten, maar je helpen. Het zal je systeem niet ophangen of vertragen. Het is erop gericht een klassieke desktop te zijn met een moderne uitstraling.

LXQt is al opgenomen in de meeste Linux- en BSD-distributies, dus u kunt het misschien gewoon uitproberen op uw normale systeem of in een VM.
Meer informatie over installeren is te vinden in de LXQt GitHub-wiki.

Historisch gezien is LXQt het product van de fusie tussen LXDE-Qt, een initiële Qt-smaak van LXDE en Razor-qt, een project gericht op het ontwikkelen van een op Qt gebaseerde desktopomgeving met vergelijkbare doelstellingen als de huidige LXQt.
LXQt moest eerst de opvolger van LXDE worden, maar vanaf 09/2016 zullen beide bureaubladomgevingen voorlopig naast elkaar blijven bestaan.

Ontevreden over GTK + 3, LXDE-onderhouder Hong Jen Yee experimenteerde begin 2013 met Qt en bracht de eerste versie van een Qt-gebaseerde PCManFM uit op 26 maart 2013.
Hij verduidelijkte echter dat dit betekent dat er in LXDE geen sprake is van een vertrek uit GTK +, "De Gtk + en Qt-versies zullen naast elkaar bestaan".
Later porteerde hij de Xrandr front-end van LXDE naar Qt.

Op 3 juli 2013 heeft Hong Jen Yee een Qt-poort van de volledige LXDE-suite aangekondigd en op 21 juli 2013 hebben Razor-qt en LXDE aangekondigd dat ze besloten om de twee projecten samen te voegen.
Deze samenvoeging houdt in dat de GTK + en de Qt-versies in eerste instantie naast elkaar bestaan, maar dat uiteindelijk de GTK + -versie wordt verwijderd en alle inspanningen gericht zijn op de Qt-poort.
De fusie van LXDE-Qt en Razor-qt kreeg de nieuwe naam LXQt, en de eerste release, versie 0.7.0, werd op 7 mei 2014 beschikbaar gesteld.

Bron: LXQt.org en Wikipedia (GB) op 1 januari 2018.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 5741 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.055 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:11.