U bevindt zich in
Desktop Systemen
Dwarsligger
Menu terugstartBudgieCinnamonEnlightenmentGnomeKDELXDELXQtMatePantheonSugarXFCE

XFCE

Xfce is een lichtgewicht desktop-omgeving voor UNIX-achtige besturingssystemen.
Het heeft als doel om snel en te weinig systeembronnen te hebben, terwijl het nog steeds visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is.
Xfce belichaamt de traditionele UNIX-filosofie van modulariteit en herbruikbaarheid.
Het bestaat uit een aantal componenten die de volledige functionaliteit bieden die u van een moderne desktopomgeving mag verwachten.
Ze worden apart verpakt en u kunt kiezen uit de beschikbare pakketten om de optimale persoonlijke werkomgeving te creëren.
Een andere prioriteit van Xfce is de naleving van normen, met name die welke zijn gedefinieerd op freedesktop.org.
Xfce kan op verschillende UNIX-platforms worden geïnstalleerd.
Het is bekend om te compileren op Linux, NetBSD, FreeBSD, OpenBSD, Solaris, Cygwin en MacOS X, op x86, PPC, Sparc, Alpha ...
Kenmerken
Xfce bevat een aantal kerncomponenten voor de minimale taken die u van een desktopomgeving zou verwachten:
Window Manager Beheert de plaatsing van vensters op het scherm, levert vensterdecoraties en beheert werkruimten of virtuele desktops.
Desktop Manager Stelt de achtergrondafbeelding in en biedt een basisvenstermenu, bureaubladpictogrammen of geminimaliseerde pictogrammen en een vensterslijst.
Paneel Schakel tussen geopende vensters, start toepassingen, wissel werkruimten en menu-plug-ins om door applicaties of mappen te bladeren.
Sessiebeheer Regelt het inloggen en energiebeheer van de desktop en biedt u de mogelijkheid om meerdere login-sessies op te slaan.
Applicatie ZoekerToont de toepassingen die op uw systeem zijn geïnstalleerd in categorieën, zodat u ze snel kunt vinden en starten.
Bestandsbeheer Biedt de basisfuncties voor bestandsbeheer en unieke hulpprogramma's, zoals de bulkhernoeming.
Setting Manager Tools om de verschillende instellingen van het bureaublad te beheren, zoals sneltoetsen, uiterlijk, weergave-instellingen, enzovoort.

Naast de basisset modules biedt Xfce ook tal van extra applicaties en plug-ins, zodat je je bureaublad kunt uitbreiden zoals je wilt, bijvoorbeeld een terminalemulator, een teksteditor, een soundmixer, een applicatiezoeker, een image viewer, een iCal-gebaseerde kalender en een CD en dvd-brandapplicatie.
Je kunt meer lezen over de modules van Xfce op de projectenpagina.

Bron: XFCE.org op 1 januari 2018.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 6842 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.057 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:11.