U bevindt zich in
Veilig Internet
Dwarsligger
HoofdstukkenMenu terug Pagina's startCyberCrimeCyberSecurity VerhogenDDOSDTC en veilig digitaal ondernemenDTC geeft adviesDe juiste helpdesk vindenEerst checken, dan klikkenHoe kan ik veilig e-mailenIets goeds doen met hacktalentIncident ResponceInternetBankierenKan ik inet oplichting voorkomenMalwareNephelpdesk aan de lijnOntwrichting MaatschappijPhistingWelke Maatregelen kan ik nemennegen tips voor internet BestandenCybersecuritybeeld csbn 2019.pdf
Veilig Internet

Welkom op deze website.
Op het gebied van ICT zijn er een aantal misvattingen en onduidelijkheden, vooral voor leken zijn er een hoop dingen verwarrend.
Op deze website wil ik proberen, om een aantal begrippen te verduidelijken en uit te leggen, waardoor de verwarring (hopelijk) minder wordt.

Tegenwoordig is de criminaliteit voor een groot deel verplaatst naar het internet.
Zo worden er b.v. e-mails verzonden, die zogenaamd van een bank afkomstig zijn, maar die in werkelijkheid uw gegevens willen hebben, om uw geld afhandig te maken.
Daarnaast is er ook malware, die probeert om uw gegevens uit de computer door te geven aan criminelen, dit ook om uw geld afhandig te maken.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn voor oplichters veel meer mogelijkheden.
Valid HTML 5.0 Valid CSS
Een link is een pagina,
een link is een hoofdstuk,
een link is in een externe website,
een link is een download.
© Dwarsligger.org, overname met bronvermelding toegestaan,
tenzij anders aangegeven.
Ron's CMS versie 191003a
Samengesteld in
Inhoud grootte
Aangemaakt op
Aangepast    op
37477 µsec.
7392 bytes
12 aug 2019
12 aug 2019