U bevindt zich in
home
Dwarsligger
startBesturingssystemen Beveiliging en Voorschriften Bronnen en Linken De Toekomst Digitale Toegankelijkheid GDI Wet Digitale Overheid Hackers en Hacken Onze Standpunten OpenData OpenSource OpenStandaarden Overheid Rechten en Plichten Veilig Internet Wat is Linux plaatjes Copyright LinkenWaarom deze websiteWie ben iktree

Pas Toe Of Leg Uit

Overheden en gesubsidieerde instellingen zoals voor onderwijs, zijn verplicht om bij aanschaf van ICT software en/of middelen te voldoen aan de OpenStandaard eis.
Kan hieraan niet worden voldaan, dan dient dit te worden uitgelegd in het jaarverslag met daarbij de reden waarom het technisch niet mogelijk is, om aan deze eisen te voldoen.
Hierbij gelden de volgende regels: In de communicatie naar de burger zijn er een aantal verplichtingen, waaraan moet worden voldaan, maar dat bij velen onbekend is.
Zo mag b.v. een tekst document nooit als Word document (.DOC of .DOCX) worden verzonden.
Wanneer het informatie is, dat kan het b.v. als PDF file worden verzonden, of wanneer het gewijzigd moet (kunnen) worden, als ODT.
De meeste instellingen gebruiken op de computers Windows met Microsoft Office.
Vanaf versie 2007 van Microsoft Office worden de ODF (Open Document Format) standaarden ondersteund, er is dus geen enkel excuus, om niet aan deze eis te voldoen.

Daarnaast vraag ik mij af, of een overheid die zich niet aan de regels houdt (wil houden) wel van de burgers mag eisen, dat zij zich aan de regels houden.

Bron:
OfficiƫleBekendmakingen gepubliceerd op 21 november 2008.
ForumStandaardsatie op 17 november 2017.
NoraOnline gepubliceerd op 27 oktober 2016.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
Ā© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 6858 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.034 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:56:57.