U bevindt zich in
home
Dwarsligger
startBesturingssystemen Beveiliging en Voorschriften Bronnen en Linken De Toekomst Digitale Toegankelijkheid GDI Wet Digitale Overheid Hackers en Hacken Onze Standpunten OpenData OpenSource OpenStandaarden Overheid Rechten en Plichten Veilig Internet Wat is Linux plaatjes Copyright LinkenWaarom deze websiteWie ben iktree

Gen. Digitale Infrastructuur

De overheid schrijft:
De generieke digitale infrastructuur van de overheid (GDI) bestaat uit standaarden, producten en voorzieningen die gezamenlijk gebruikt worden door (alle) meerdere overheden, vele publieke organisaties en in een aantal gevallen ook door private partijen. De GDI bestaat uit herbruikbare digitale basisvoorzieningen, standaarden en producten die het overheden, publieke organisaties en private partijen mogelijk maken om hun primaire processen doelmatig in te richten en te blijven ontwikkelen.
De GDI is een dynamisch geheel welke de komende jaren gewijzigd kan worden door de ontwikkeling van nieuwe generieke voorzieningen en standaarden of door het uit productie nemen van al opgenomen voorzieningen.

Bron 1: DigitaleOverheid
Bron 2: DigiCommissaris

Doordat diverse overheden, van rijk tot gemeenten, en een aantal instellingen zoals b.v. voor het onderwijs, gezondheidszorg, of bedrijven die voor een overheid werken en informatie nodig hebben, hiervan gebruik kunnen en mogen maken, kan dit miljoenen schelen in de uitgaven en op de begrotingen.
In 2017 moet er veel (meer) digitaal kunnen gebeuren voor de burger dit is een mooie voorzet hiervan.
We moeten tenslotte voorkomen, dat iedere instantie het wiel gaat uitvinden, maar dat samenwerking niet gaat, omdat ieder wiel een andere band-maat heeft.
Door alles centraal te regelen en goede afspraken te maken, komt er éénheid en dus een grote besparing.

Valid HTML 5.0 Valid CSS
© 2018 dwarsligger.org/
overname met bronvermelding is toegestaan.
Pagina grootte: 6535 bytes.
Gemaakt met Ron's Webber versie 180313a.
Pagina gemaakt in 0.068 seconden,
Pagina aangepast op 15 March 2018 14:57:00.