U bevindt zich in
Overheids Websites
DWARSLIGGER
HoofdstukkenHoger Menu Pagina's Start Fouten in HTML IP-adressen Diverse Overheden Gemeenten Provincies Waterschappen BestandenDiverse Overheden.ods Gemeenten.ods Provincies.ods Waterschappen.ods
Index

In dit hoofdstuk laten we onze bevindingen zien met websites van diverse overheden.
De eerste tests die we deden was met de websites van de provincies, hierna gingen verder met die van de gemeenten en als laatste die van de waterschappen.

In Nederland hebben we 12 ministeries.
Dat zijn de ministeries van: Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Buitenlandse Zaken, Defentie, Economische Zaken en Klimaat, Financiƫn, Infrastructuur en Waterstaat, Justitie en Veiligheid, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Al deze ministeries maken gebruik van dezelfde software en webhosting, namelijk die van de RijksOverheid.
Dit geeft een grote bezuiniging, en het komt de overzichtelijkheid ten goede.

Er zijn meer mogelijkheden om te bezuinigen, zo kunnen b.v. de provincies weer onderbracht worden bij het hoofdstuk Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en op hun beurt kunnen gemeenten weer ondergebracht worden bij de provincies.
Het nadeel is dan wel, dat alle websites van deze overheden er (ongeveer) hetzelfde uit (kunnen) zien, maar de voordelen zijn een enorme besparing, centale hosting, gedeelde kennis, en het wordt makkelijker om bij drukte mensen te lenen van een andere overheid.
Daarnaast kan het voor bezoekers makkelijker zijn, om informatie te vinden.

Wanneer we dit doortrekken naar gebruikte software bij diverse overheden, dan kan de besparing zelfs oplopen tot een gigantisch bedrag.
Steden als Amsterdam kunnen nu (denk ik) niet werken met de software van een dorp als Boerenkoolstronkeradeel.
Maar een dorp als Boerenkoolstronkeradeel kan wel met de (uitgeklede versie?) van de software voor een stad als Amsterdam werken.
Ligt hier misschien een taak voor de politiek?

n.b. Door de grootte van de tabellen in Diverse Overheden, Gemeenten , Provincies en Waterschappen , zullen deze niet makkelijk op een klein scherm te zien zijn.

Valid HTML 5.0 Valid CSS Valid i18n
LogIn
Een link is een pagina,
een link is een hoofdstuk,
een link is een externe website,
een link is een download.
© Dwarsligger.org, overname met bronvermelding toegestaan,
tenzij anders aangegeven.
Ron's CMS versie 210305a
Samengesteld in
Inhoud grootte
Aangemaakt op
Aangepast    op
26590 µsec.
9196 bytes
19 jan 2021
13 feb 2021